Vervang tijdig uw banden - Autobedrijf van Laarhoven, Bergen op Zoom

Autobedrijf van Laarhoven
Ga naar de inhoud
Autobedrijf van Laarhoven

Bandenservice bij Autobedrijf van Laarhoven

Vervangen, balanceren en reparatie van banden, ook daarvoor kunt u terecht bij ons. De meeste merken kunnen nog dezelfde dag worden geleverd. Levering van winterbanden is ook mogelijk.

Bandenprofiel
Banden zijn het enige contact met de weg. Daarom is het heel belangrijk dat het profiel van uw banden goed is. De diepte van het profiel kunt u het beste regelmatig controleren; hoe kleiner de groefdiepte, hoe groter het risico op slippen. Rijden met voldoende profiel geeft u een veiligheidsreserve. Wettelijk is 1,6 mm in het midden van het loopvlak voorgeschreven. In de praktijk kan het voorkomen, dat deze waarde door eenzijdige slijtage van de banden of door een onjuiste bandenspanning op sommige plekken lager is, waardoor u vooral bij regen onnodig risico loopt.

Bandenspanning
De meeste bandenschade wordt veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning. Controleer dus regelmatig de bandenspanning. Al bij 10% minder bandenspanning gaan de banden 20-25% minder lang mee en is ook het brandstofverbruik hoger. Bij een te lage bandenspanning gaat de band bewegen, waardoor hij te sterk opwarmt en beschadigd kan worden. De bandenspanning moet gemeten worden bij een koude band.

Balanceren
Soms trilt het stuur bij een bepaalde snelheid. Waarschijnlijk moeten de wielen dan gebalanceerd worden. Bij het balanceren van de wielen wordt er een verzwaring aangebracht dat ervoor zorgt dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn.

Zijn uw banden toe aan vervanging of trilt het stuur? Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Werkplaats
In de werkplaats van Autobedrijf van Laarhoven kunt u terecht voor goed en betaalbaar onderhoud en reparartie aan uw auto.

Contact
Autobedrijf van Laarhoven
Antwerpsestraatweg 372
4625 AD Bergen op Zoom
Tel: 0164-234848 / 06-40273419
E-mail: autobedrijfvanlaarhoven@home.nl

© Autobedrijf van Laarhoven 2018

Terug naar de inhoud