Algemene Periodieke Keuring (APK) - Autobedrijf van Laarhoven, Bergen op Zoom

Autobedrijf van Laarhoven
Ga naar de inhoud
Autobedrijf van Laarhoven

APK bij Autobedrijf van Laarhoven

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring en draagt bij aan de verkeersveiligheid en milieuvriendelijkheid van het Nederlandse wagenpark.

U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van de keuring. Maak dus op tijd een afspraak. Anders riskeert u een boete. U kunt al 2 maanden voor het aflopen van uw huidige keuring uw auto opnieuw laten keuren. Na goedkeuring wordt de oorspronkelijke datum met 12 maanden verlengd.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig controle en onderhoud is dus belangrijk. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport waarop de uitkomst van de APK is vastgelegd. De RDW controleert met steekproeven of de APK goed wordt uitgevoerd. Het kan dus betekenen dat uw auto in een steekproef valt. Deze moet dan maximaal anderhalf uur, plus de tijd die voor het uitvoeren van de steekproef nodig is, blijven staan.

Wat wordt er gekeurd bij de APK?
Bij de APK let de keurmeester op de verkeersveiligheid, het effect van het voertuig op het milieu en de juiste registratie. De keurmeester let onder andere op de volgende onderdelen: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting, carrosserie, uitlaatgassen, voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Is uw auto toe aan de APK? U bent bij ons verzekerd van een snelle en betrouwbare keuring. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Om onaangename verrassingen te voorkomen nemen wij altijd contact met u op indien eventuele (extra) reparatie's of vervangingen nodig mochten zijn.

Werkplaats
In de werkplaats van Autobedrijf van Laarhoven kunt u terecht voor goed en betaalbaar onderhoud en reparartie aan uw auto.

Contact
Autobedrijf van Laarhoven
Antwerpsestraatweg 372
4625 AD Bergen op Zoom
Tel: 0164-234848 / 06-40273419
E-mail: autobedrijfvanlaarhoven@home.nl

© Autobedrijf van Laarhoven 2018

Terug naar de inhoud