Laat jaarlijks uw airco controleren - Autobedrijf van Laarhoven, Bergen op Zoom

Autobedrijf van Laarhoven
Ga naar de inhoud
Autobedrijf van Laarhoven
Aircoservice bij Autobedrijf van Laarhoven

U kunt bij ons ook terecht voor onderhoud en reparatie aan uw airco-installatie. Wij gebruiken hiervoor modern diagnose- en afvulapparatuur van Bosch.

Om de milieuschade te minimaliseren is goed onderhoud van de airco een vereiste. Zo kan tijdens het gebruik, o.a. door gebrek aan onderhoud, vloeistof en gas vrijkomen uit de airco. Dit zogenaamde koudemiddel levert een bijdrage aan het broeikaseffect.
Naast de mogelijke lekkage van koudemiddel, gebruikt een ingeschakelde airco energie. Dit heeft invloed op het brandstofverbruik. Hoe slechter de staat van onderhoud hoe hoger het verbruik.   

Het is verstandig om 1x per jaar de airco-installatie van uw auto te laten controleren. Bij normaal gebruik verliest de installatie ongeveer 7% koude middel. Dit middel zorgt voor koeling maar ook voor de smering van de airco. Door gebrek aan onderhoud kan er schade aan het systeem ontstaan.

Tijdens het onderhoud wordt het systeem gecontroleerd op lekkage en koelcapaciteit. De hoeveelheid koudemiddel wordt gemeten en indien nodig bijgevuld. De verdamper moet regelmatig gereinigd worden. Hier nestelen zich vaak schimmels en bacteriën. Deze komen via het ventilatiesysteem in het voertuig terecht en veroorzaken een onaangename muffe lucht.

Tips
  • Laat de airco in ieder geval 1 keer per jaar controleren.
  • Gebruik de airco alleen als het echt nodig is.
  • Zet de airco 1 keer per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en voorkomt onaangename geurvorming door condens-, bacterie- en schimmelvorming in het systeem.
  • De airco heeft alleen effect bij gesloten ramen.
  • Zet de airco niet te koud anders is de overgang van binnen naar buiten te groot.
  • Schakel de airco ook in bij beslagen ramen.
  • Schakel de airco 10 minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming.
  • Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil.
  • Ruikt de airco onaangenaam dan is deze waarschijnlijk beschimmeld. Laat de airco reinigen.
Laat uw airco vakkundig bij ons controleren, vullen en/ of repareren. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.

Werkplaats
In de werkplaats van Autobedrijf van Laarhoven kunt u terecht voor goed en betaalbaar onderhoud en reparartie aan uw auto.

Contact
Autobedrijf van Laarhoven
Antwerpsestraatweg 372
4625 AD Bergen op Zoom
Tel: 0164-234848 / 06-40273419
E-mail: autobedrijfvanlaarhoven@home.nl

© Autobedrijf van Laarhoven 2018

Terug naar de inhoud