Nieuws en links - Specialist in auto elektronica, APK, airco, turbo's, onderhoud en reparatie aan alle merken auto's.

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nieuws en links

U kunt ons ook vinden op  ANWB Garagereviews  

Het nieuwe kentekenbewijs

Vanaf 1 januari 2014 krijgt Nederland een nieuw kentekenbewijs. Het papieren kentekenbewijs maakt plaats voor een kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd). Dit nieuwe kentekenbewijs is handiger in gebruik en moeilijker te vervalsen. Ook de centrale afgifte van de kentekencards verkleint de kans op fraude.  

Als eigenaar/houder hoeft u zelf niets te doen om een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat te krijgen. U krijgt hem bij aankoop van een nieuw of gebruikt voertuig. Het overschrijvingsbewijs wordt afgeschaft, in plaats daarvan komt een code van 9 cijfers. Ook krijgt de eigenaar/houder het kentekenbewijs niet meer op het kentekenloket mee, maar wordt het door de RDW opgestuurd.

Bereken uw motorrijtuigenbelasting

De RDW is een uitvoeringsorganisatie die valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
De RDW is de Nederlandse toelatingsautoriteit voor voertuigen: personenauto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens, motoren, brommers, scooters, etc. De RDW ziet er op toe dat aan de vereiste veiligheids- en milieuaspectendat wordt voldaan.

De RDW registreert APK-data en andere gegevens van voertuigen die in Nederland een kenteken hebben gekregen. Via onderstaande link kunt u uw voertuiggegevens opvragen zoals de APK-datum, technische gegevens, verzekeringsinformatie en diefstalregistratie. Raadpleeg uw voertuiggegevens
 
Wij adverteren op
Auto Trader
Nederland Mobiel
Auto Wereld.nl

Diversen
Begeleiding naar een gezond en fit leven door Francis van Laarhoven.
Vivolé Voeding & Leefstijlcoaching

Hosting- en domeinnaamregistratie provider.
Yourhosting
Auto-dealers-autobedrijven.startpagina.nl
Turbo's Hoet Partner

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu