Algemene Periodieke Keuring (APK) - Specialist in auto elektronica, APK, airco, turbo's, onderhoud en reparatie aan alle merken auto's.

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Diensten

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring en draagt bij aan de verkeersveiligheid en milieuvriendelijkheid van het Nederlandse wagenpark.

U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van de keuring. Maak dus op tijd een afspraak. Anders riskeert u een boete. U kunt al 2 maanden voor het aflopen van uw huidige keuring uw auto opnieuw laten keuren. Na goedkeuring wordt de oorspronkelijke datum met 12 maanden verlengd.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig controle en onderhoud is dus belangrijk. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport waarop de uitkomst van de APK is vastgelegd. De RDW controleert met steekproeven of de APK goed wordt uitgevoerd. Het kan dus betekenen dat uw auto in een steekproef valt. Deze moet dan maximaal anderhalf uur, plus de tijd die voor het uitvoeren van de steekproef nodig is, blijven staan.

Wat wordt er gekeurd bij de APK?
Bij de APK let de keurmeester op de verkeersveiligheid, het effect van het voertuig op het milieu en de juiste registratie. De keurmeester let onder andere op de volgende onderdelen: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting, carrosserie, uitlaatgassen, voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Is uw auto toe aan de APK? U bent bij ons verzekerd van een snelle en betrouwbare keuring. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Om onaangename verrassingen te voorkomen nemen wij altijd contact met u op indien eventuele (extra) reparatie's of vervangingen nodig mochten zijn.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu